Please Wait...

Uutuus
2xAAA. 465-485nm sininen valo
Perustiedot
Valmistaja: 
Tuotekoodi: 
P32SX2
Suositushinta (alv 0 %): 
38,00€
Takuu (kk): 
99

Sinistä 465-485nm valoa tuottava LED kynävalaisin. Soveltuu mm. rikostutkintaan, metsästykseen, taktiseen käyttöön ja huonoihin keliolosuhteisiin. Käytännöllisen taskuklipsin ansiosta voidaan kuljettaa nopeasti saatavilla olevassa paikassa esim. taskunreunassa, työkalupakin lokeron reunassa tai käsilaukun sivutaskussa. Keveytensä puolesta soveltuu erinomaisesti rintataskussa pidettäväksi.

Sininen valo toimii hyvin esimerkiksi sellaisten karttojen lukemiseen, missä sininen väri ei kadota merkintöjä näkyvistä. Hämäränäkö ja toimintakyky säilyvät paremmin kuin valkoista valoa käytettäessä. Valolla voidaan myös seurata verijälkiä ja rikospaikkatutkinnassa tämä valon aallonpituusalue on ihanteellinen, sillä se fluorisoi tiettyjä ihmisestä erittyneitä nesteitä. Veriroiskeet saadaan näkyviin kun alue suihkutetaan ensin esim. Luminol-kemikaalilla ja sen jälkeen käytetään sopivia suojalaseja, jotka suodattavat näkyvää valoa ja tuovat fluorisoivat kohteet tehokkaasti esille. Esimerkiksi Bollé Safety Viper keltainen on tällaiseen käyttöön suositeltava suojalasimalli. Tämä on myös parhaiten sumun läpi näkyväisyyttä tarjoava värisävy. Sinisen valon varjopuolena on muita värejä heikompi etäisyyksien hahmottamiskyky.

Yhdistelmävalokeila näyttää samanaikaisesti sekä kauas että hyvin leveälle lähelle. Tehoalueen leveys säädettävissä käyttöetäisyyden mukaan. Virran kytkeminen ja valokeilan säätö tapahtuu yhdellä käden liikkeellä.

Valaisimen pää voidaan irrottaa ja asettaa rungon toiseen päähän, jolloin valaisin muuttuu valokynttiläksi tarjoten 360 asteen yleisvalon esimerkiksi pöydällä.

Paloaika 2 h 24 min, jonka jälkeen on vielä käyttökelpoista tasaisesti himmenevää valoa käytettävissä yli 70 tunniksi: Valaisin palaa siis yhtäjaksoisesti yli 3 vuorokautta. Vesitiiveys IPX4. Iskunkestävä 1 m. Suorituskykyä ei ilmoiteta ANSI FL1 standardin mukaisesti, koska se ei ole käyttökelpoinen testimenetelmä värillistä tai sävytettyä valo tuottavien valaisimien vertailuun. Valaisimella näkee käytännössä reilusti yli 50 m päähän.

Paristokotelon kannessa kiinnitysreikä rannelenkille (ei sis.) tai ripustusnarulle esim. teltan kattoon. Valmistettu lentokonealumiinista. Käytännöllinen pituus 12,7 cm. Paino 49 g paristoineen. 2xAAA (LR03) laadukkaat alkaliparistot sisältyvät pakkaukseen.

Takuu 10 v. Huoltopalvelu Suomessa.
Made in USA. Valmistuspaikka lukee valaisimessa. Jokainen yksilö on sarjanumeroitu.

Lahjapakkauksen mitat: 16,7cm x 5,5cm x 3,0cm.

Lisävarusteet: ja tarvikkeet:
- Nylonvyökotelo velcro läpällä: AM3A026
- Vaihtolinssi: 109-000-414

Maglite Spectrum-valaisinsarjassa saatavissa myös mallit punaisella, vihreällä ja lämpimän valkoisella valolla.