Please Wait...

Uutuus
2xAA. 465-485nm sininen valo
Perustiedot
Valmistaja: 
Tuotekoodi: 
SP22SX7
Suositushinta (alv 0 %): 
49,00€
Takuu (kk): 
99

Sinistä 465-485nm valoa tuottava LED taskuvalaisin. Soveltuu mm. rikostutkintaan, metsästykseen, taktiseen käyttöön ja huonoihin keliolosuhteisiin.

Sininen valo toimii hyvin esimerkiksi sellaisten karttojen lukemiseen, missä sininen väri ei kadota merkintöjä näkyvistä. Hämäränäkö ja toimintakyky säilyvät paremmin kuin valkoista valoa käytettäessä. Valolla voidaan myös seurata verijälkiä ja rikospaikkatutkinnassa tämä valon aallonpituusalue on ihanteellinen, sillä se fluorisoi tiettyjä ihmisestä erittyneitä nesteitä. Veriroiskeet saadaan näkyviin kun alue suihkutetaan ensin esim. Luminol-kemikaalilla ja sen jälkeen käytetään sopivia suojalaseja, jotka suodattavat näkyvää valoa ja tuovat fluorisoivat kohteet tehokkaasti esille. Esimerkiksi Bollé Safety Viper keltainen on tällaiseen käyttöön suositeltava suojalasimalli. Tämä on myös parhaiten sumun läpi näkyväisyyttä tarjoava värisävy. Sinisen valon varjopuolena on muita värejä heikompi etäisyyksien hahmottamiskyky.

Kulkee käytännöllisesti mukana taskussa. Pitkän käyttöiän ansiosta käyttökulut ovat erittäin alhaiset. Toimii tavallisilla sormiparistoilla joita on saatavilla kaikkialla.

Ominaisuudet:
- Neljä toimintoa: Max valo, energiansäästökirkkaus, huomiovilkku ja S.O.S hätävilkku.
- Kaksoisvalokeila, joka näyttää samanaikaisesti sekä kauas että hyvin leveälle lähelle. Yhdellä kädellä samanaikaisesti käytettävä on-off virtakytkin ja käyttöetäisyyden mukaan säädettävä tehoalueen leveys
- Kynttilä yleisvaloasento, joka on turvallinen viileänä palavan LEDin ansiosta (valopää siirretään toiseen päähän tukijalustaksi)
- Erittäin pitkä paloaika energiansäästötasolla, joten kynttilänäkin voi polttaa monta yötä yksillä paristoilla

Paloaika 11 h 30 min (Kirkkaimmalla Max-asetuksella). Suorituskykyä ei ilmoiteta ANSI FL1 standardin mukaisesti, koska se ei ole käyttökelpoinen testimenetelmä värillistä tai sävytettyä valo tuottavien valaisimien vertailuun. Valaisimella kuitenkin näkee yli 100 m päähän.

Pituus 16,5 cm. Paino 116 g paristoineen. 2xAA alkaliparistot. Roiskevesitiivis, iskunkestävä 1 m. Valmistettu lentokonealumiinista. Jokainen valaisin on yksilöity sarjanumerolla. Takuu 10 vuotta. Huoltopalvelu Suomessa. Made in USA.

Toimitetaan tyylikkäässä lahjapakkauksessa monikielisten käyttöohjeiden kanssa. Pakkauksen mitat 18,8 cm x 8 cm x 3 cm.

Lisävarusteet:
- Valokartio pun: AM2ABPB
- Valokartio kelt: AM2ABRB
- Valokartio valk: AM2ABSB
- Nahkainen vyötuppi: AM2A026
- Nylonvyökotelo velcroläpällä: AP2X136
- Seinäkiinnikkeet: AM2A496
- Tarvikepakkaus AA (rannelenkki, taskuklipsi, vierimisenestoholkki ja värilinssit): AM2A016

Maglite Spectrum-valaisinsarjassa saatavissa myös mallit punaisella, vihreällä ja lämpimän valkoisella valolla.